Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Στην προηγούμενή μου ανάρτηση λοιπόν σας υποσχέθηκα να παρουσιάσω μια χριστουγεννιάτικη ταινία λίγο διαφορετική από τις υπόλοιπες.Μην ανησυχείτε δεν είναι καμιά από τις περίεργες ταινίες που έχω στα σκαριά,ούτε το 'Μόνος στο Σπίτι' που έχουμε βαρεθεί πια να βλέπουμε κάθε χρόνο από τα ελληνικά κανάλια.

Η ταινία λέγεται ΄΄It's a Wonderful Life΄΄.Ο ελληνικός της τίτλος είναι 'Μια Υπέροχη Ζωή'.Σκηνοθέτης της ο σπουδαίος Frank Capra(''Mr. Smith Goes to Washington'' , ''It Happened One Night'' ) και πρωταγωνιστές ο James Stewart και η  Donna Reed.Η ταινία προβλήθηκε στις αμερικάνικες αίθουσες τον Ιανουάριο του 1947.

Δεν θέλω να μείνετε στα ονόματα.Ίσως να μην τα ξέρετε κιόλας!Θέλω απλά να δεχτείτε το πνεύμα των Χριστουγέννων το οποίο δίνει η ταινία απλόχερα σε όσους την παρακολουθήσουν.Θα βρείτε πολλά κοινά σημεία με την εποχή μας,ασχέτως αν διαδραματίζεται στις δεκαετίες 1910-1940.Πιστέψτε με θα ταυτιστείτε σε μεγάλο βαθμό με τους πρωταγωνιστές και με τις δύσκολες καταστάσεις τις οποίες βιώνουν,όπως και εμείς άλλωστε στην  εποχή μας.

Πέρα όμως από τις κακουχίες που περνούν οι πρωταγωνιστές,υπερισχύει η αγάπη για τη ζωή και τον συνάνθρωπο αφήνοντας μας με ένα χαμόγελο ικανοποίησης,παραλληλίζοντας το με τη δική μας ζωή και καθημερινότητα οπού ποτέ δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω και να εγκαταλείπουμε τη μάχη για ζωή,χαρά και ευτυχία.

Δεν θα πω άλλα.Απλά δείτε την ταινία και θα καταλάβετε,ο καθένας με τον δικό του τρόπο,τη μαγεία των ημερών.

Καλά Χριστούγεννα! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.